Beeldmerk Eluxo

Zo integreer je een alarm in je domotica

Een alarmsysteem kan een belangrijk onderdeel zijn van je domotica en zorgt voor een maximale veiligheid in en rond je woning. Daarvoor hebben we verschillende opties ter beschikking.

 

Contacteer ons

Alarm en domotica: topcombinatie

Het traditionele alarmsysteem dat vroeger de norm was, werkt vooral reactief. Op het moment dat er al een inbraakpoging aan de gang is, gaat de sirene af. Dankzij de vele mogelijkheden die er vandaag zijn, kunnen analysecamera’s de situatie bij je thuis en op je domein volledig autonoom in de gaten houden en meteen alarm slaan bij verdachte situaties. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren en werken zowel je alarm als je domotica preventief.

Een alarmsysteem geïntegreerd in de domotica hangt aan de muur van een woning.

Integratie alarm in je domotica

Er zijn tal van opties die ervoor zorgen dat je de veiligheid van je woning en buitenomgeving perfect kunt integreren in je domotica. En dat gaat verder dan alleen het voorkomen van ongewenst bezoek. Ook wanneer er brand uitbreekt, speelt het alarm binnen je domoticasysteem een uiterst cruciale rol. Verlichting automatisch inschakelen, vluchtwegen aanduiden, ventilatie uitschakelen, elektrische deuren, poorten en rolluiken automatisch openen: het maakt allemaal deel uit van een maximale inzet van je alarm en je domotica om slachtoffers te voorkomen.

Integratie alarm en domotica biedt gebruiksgemak

Wie al eens in een haastige bui zijn woning moet verlaten, kent het wel. Je bent al laat en dan moet je toch nog heel wat dingen doen: je alarmsysteem inschakelen, checken of alle lichten uitgeschakeld zijn en je audio uitzetten. Dankzij de integratie van je alarm in je domotica kun je al die handelingen met één druk op de knop uitvoeren. Geen oeverloos tijdverlies meer, wel een verhoging van je woon- en leefcomfort.

Ga voor geslaagde integratie van je alarm en domotica

Wil je meer weten over de manier waarop we bij ELUXO garant staan voor een geslaagde integratie van je alarm en je domotica?

 

Contacteer ons